Yvonne Swaans

Yvonne Swaans is een geboren ondernemer. Zij heeft in totaal slechts tien maanden gewerkt voor een baas. Daarbuiten heeft zij altijd gewerkt als zelfstandig ondernemer.

Yvonne Swaans zelfstandig ondernemer

Naast de rol van ZZP’er heeft ze ook de rol van directeur, CEO en bestuurder ingevuld in haar eigen organisaties. In het jaar 1988 startte Yvonne een kinderdagverblijf. Destijds kwamen deze verblijven niet tot weinig voor. Echt een succes werd het niet. Dit kwam door de wet en regelgeving die in de weg lag.

In 1990 besloot ze dan ook iets anders te gaan doen. Yvonne Swaans startte De Kamer Balie. Dit bedrijf diende als bemiddelaar tussen kamers en onzelfstandige woningen. Drie jaar later voerde Yvonne een naamsverandering door. Het bedrijf werd niet meer De Kamer Balie genoemd, maar ging verder door het leven onder de naam Direct Wonen. Met de opkomst van online, waren zij een van de snelle bedrijven die begonnen met een eigen website. Deze lanceerde zij in het jaar 1995.

Uitbreiding

Het bedrijf werd een succes en Yvonne kreeg het voor elkaar om wel 30 vestigingen te openen door het land heen. In het jaar 2004 kwam ze met een uitbreiding. Door de vraag naar nieuwbouwprojecten begon Yvonne met Direct Wonen Verkoop. Ze haalde meerdere projecten binnen en ze kwam dan ook terecht bij nog meer uitbreidingen. Direct Hypotheken en Direct Verzekeren werden in het leven gebracht.

Dit alles leidde ertoe dat Yvonne Swaans in het jaar 2005 werd verkozen tot zakenvrouw van het jaar. De jury vond haar een vrouw met power.

De tien jaren die daarop volgde was ze vooral betrokken bij de investeringsmaatschappij Qmulus. Het bedrijf staat bekend door het overnemen van bedrijven. Naast haar huidige baan, wilt Yvonne zich graag inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook zet ze zich in voor straatmeisjes in Ethiopië, door betrokken te zijn bij NGO.