Young,Capital

Young Capital uitzendbureau voor jongeren

Young Capital  is opgericht door de drie partners, Hugo de Koning, Rogier Thewessen en Bram Bosveld. Ze begonnen onder een andere naam. De website die de drie ondernemers begonnen heette studentenwerk.nl. Zij hadden in deze periode een klantenbestand opgebouwd van 10.000 mensen.

Young Capital in de groei

Het bedrijf begon vorm te krijgen in 2001 toen de drie ondernemers zich gingen vestigen in een kantoorpand in Hoofddorp. In 2008 hadden ze kantoren in bijna iedere grote stad in Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Eindhoven, Rotterdam, Alkmaar, Amsterdam, Leeuwarden en nog vele andere.

In 2008 ging het bedrijf voor het eerst internationaal. Ze richten in dit jaar een Duitse variant op van de website, dit werd dus studentenwerk.de. Een jaar later waren de Belgische, Spaanse en de Franse markt ook aan de beurt. Een tijd later zijn zelfs naar de Verenigde Staten gegaan met het bedrijf. In 2014 werd de algehele naam ingevoerd die wij vandaag de dag allemaal kennen, Young Capital.

Doelgroep

Het bedrijf richtte zich met name op studenten en andere jongeren. In de tijd dat het hedendaagse Young Capital werd opgericht, was het voor studenten lastig om werk te vinden na hun studie. Platformen waren hiervoor niet beschikbaar en hier wist het bedrijf ultiem gebruik van te maken. Ze wisten hier zo goed op in te spelen dat het nu een bedrijf is met 127,5 miljoen omzet in het afgelopen jaar. Wanneer deze omzet cijfers worden vergeleken met die uit het jaar 2014, dan is te zien dat er een groei is ontstaan van 28 procent.

Young Capital weet zich perfect te richten op de jonge doelgroep. Zo worden de meeste sollicitatie gesprekken gedaan via Skype en kunnen de aanmelders zich beschikbaar stellen via een app. Vervolgens kunnen ze kijken naar baan mogelijkheden bij hun in de buurt. Ook stages behoren tot de mogelijkheden die het bedrijf biedt.