Wouter ten Have

Wouter ten Have ging direct na zijn opleiding aan het werk in het bedrijfsleven. Hij rondde de studie Economie af. Dit deed hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Loopbaan van Wouter ten Have

Voor Wouter is het werkende leven begonnen bij Berenschot. Hier ging hij van start als adviseur in het jaar 1994. Hier werkte hij zich op tot manager en zorgde hij er uiteindelijk voor dat hij lid werd van de directie van het bedrijf. Dit wist hij in tien jaar tijd voor elkaar te krijgen.

Naast het werk dat Wouter ten Have uitvoerde voor Berenschot, is hij ook nog eens aan de gang gegaan met een nieuwe onderneming. Samen met zijn broer Steven ten Have startte Wouter het bedrijf The Change Factory. Dit deed hij in het jaar 1998. In 2003 startte hij samen met zijn broer, Maria Sturm en Ton Speet TEN HAVE Change Management.

Over het algemeen is Wouter ten Have voornamelijk bezig met het adviseren van directeuren en bestuursorganen bij ondernemingen en non-profitorganisaties. In zijn advies komen de volgende zaken het meest aanbod: het ontwikkelen van managers, het doorvoeren van organisatie veranderingen en strategie-implementatie adviezen bepalen.

De Vrije Universiteit Amsterdam

Wouter is door de Vrije Universiteit Amsterdam benoemd tot hoogleraar. Hij is benoemd tot hoogleraar Organisatieverandering. Daarnaast is Wouter bezig met onderzoek waarbij gekeken wordt naar organisaties en hoe zij effectiever kunnen omgaan met organisatie veranderingen.

Om het maar even kort samen te vatten, Wouter is werkzaam als adviseur en hij is werkzaam als hoogleraar waarbij hij ook meerdere onderzoeken uitvoert. Maar hier zijn de belangrijkste punten uit zijn leven nog niet allemaal samengevat. Wouter ten Have is namelijk ook nog auteur. Hij heeft vele boeken geschreven. Waaronder het boek: Strategie, beleid en budget, Het managementmodellenboek en het boek Organisatiebesturing: koers uitzetten en koers houden. Een van zijn boeken is zo goed bevallen, dat hij is vertaald naar meer dan 10 verschillende talen.