Willem Frederik Sijthoff

Willem Frederik Sijthoff is in Den Haag geboren in het jaar 1965. Hij staat bekend als ondernemer die zijn weg weet te vinden in de media wereld. Daarnaast is hij ook uitgever.

Willem Frederik Sijthoff loopbaan

In Den Haag ging Willem naar de middelbare school. In het jaar 1984 begon hij aan zijn universitaire studie. Hij startte de studie Bedrijfskunde in Groningen. Na 1 jaar tijd besloot Willem Economie te gaan studeren in Amsterdam. Daarna besloot hij toch weer terug te gaan naar Groningen. Hier ronde hij namelijk zijn studie Economie af aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Willem is naast ondernemer en uitgever ook nog jurylid bij Dragon’s Den. Dit programma is over komen waaien vanuit Japan. Hierin kunnen beginnende ondernemers opzoek gaan naar investeerders. Dit doen zij door hun idee te pitchen tegenover een jury. Deze jury kan vervolgens bepalen of zij willen investeren in het idee. Hij is begonnen als jurylid om startende ondernemers te stimuleren om met nieuwe innovatieve ideeën te komen.

Eigen onderneming        

Op 29 jarige leeftijd moet Willem met tegenzin zijn familiebedrijf Stijhoff Pers verkopen aan het bedrijf Wegener. In 1995 begint hij bij een consultancy kantoor, genaamd Young & Rubicon. Hij vervuld hier de functie van consultant.

Een jaar later begint Willem voor zichzelf en start het bedrijf Scoot op. Vervolgens koopt hij samen met Hal Investments het Financieel dagblad op en neemt hij BNR Nieuwsradio over. Al deze bedrijven samen vormen tezamen FD Mediagroep.

In het jaar 2009 besluit Sijthoff afstand te doen van zijn aandeel in de mediaonderneming. Hij verkoopt zijn deel aan de ondernemers van HAL Investments. Op zijn werkzaamheden in de mediawereld na, is hij bezig met het uitgeven van tijdsschriften. Deze tijdschriften richten zich vooral op de Rijksoverheid en EU instellingen. Willem heeft zijn ogen vandaag de dag vooral gericht op het buitenland. Met name Scandinavië is volgens hem een voorloper op het gebied van media.