Thessa Menssen

Thessa Menssen is een van de grote ondernemende vrouwen in Nederland. De vrouw is 49 jaar oud en is de moeder van twee kinderen. In het jaar 2013 kreeg ze erkenning voor haar bewezen diensten. Ze werd namelijk verkozen tot Topvrouw van het jaar door de resultaten die ze had geboekt bij haar huidige werkgever, de Koninklijke BAM Groep.

Thessa Menssen Topvrouw 2013

Het was een spannende race voor Thessa. Ze won namelijk op het nippertje, maar werd door de jury verkozen tot Topvrouw. Haar concurrenten waren onder andere de winnaars van de twee jaren ervoor. Ze werd Topvrouw van het jaar door haar heldere en transparante leiderschapsstijl. Zij vormt een voorbeeld voor vele andere jonge vrouwelijk ondernemers. De zakenwereld zit voornamelijk vol met mannelijke ondernemers, maar zij weet zich uitstekend staande te houden en laat zien dat het gewoon kan.

Daarnaast werd Thessa Menssen verkozen door effectieve en doortastende manier van handelen. Wat ook erg meetelde bij de beoordelingen van de jury, was de zwaarte van haar baan. Zoals gezegd was ze werkzaam bij BAM. Hier gaf ze leiding aan maar liefst 25.000 mensen en werd er een omzet van 7,5 miljard binnen geharkt.

Carrière

Thessa is ondertussen al vier jaar werkzaam als CFO bij BAM en ze van plan dit voorlopig nog te blijven doen. Ze ziet altijd nog ruimte om te verbeteren en geloofd hier ook in. Volgens haar is twijfel, de sleutel voor succes. Bij iedere keuze die ze maakt, twijfelt ze. Dat is nodig bij het verkrijgen van nieuwe inzichten. Wanneer je niet twijfelt dan kijk je met een tunnelvisie en kan je niet openstaan voor misschien wel betere ideeën. Als leider van een grote organisatie ziet ze het als haar taak om werknemers uitdagend werk te bieden en ze heeft dan ook veel vertrouwen in haar werknemers.

Voordat Thessa begon bij BAM was ze actief bij Unilever. En naast werken bij BAM, is zij ook nog werkzaam als toezichthouder bij PostNL en FMO.