Sophia Kerkhof-Schneider

Sophia Kerkhof-Schneider is een Duitse ondernemer. Ze heeft haar opleidingen genoten in het Duitse Dresden, maar heeft toch de prijs voor Topvrouw van het jaar 2014 gewonnen in Nederland. Ze is ook in Dresden geboren in het jaar 1984.

Hoe werd de Duitse Sophia Kerkhof-Schneider Topvrouw 2014?

Zoals gezegd ging Sophia in Dresden naar school. In het jaar 2004 behaalde zij haar gymnasium diploma. Tijdens deze studie periode vertrekt ze naar het Amerikaanse Las Vegas. Haar intentie was om haar Engels te verbeteren door een tijdje door te brengen in een Engelstalig land. Toen ze eenmaal was geslaagd, besloot ze om te gaan studeren aan de Universiteit van Dresden.

Op deze Universiteit studeert Sophia bedrijfskunde. Haar ouders hadden een grote invloed bij deze studiekeuze. Ook was ze altijd al erg geïnteresseerd in mensen. Eenmaal klaar met de studie bedrijfskunde, vervolgde ze haar studie in Londen. Na het stage lopen in Engeland, volgt ze hier ook nog een master. Het is Sophia allemaal al vroeg duidelijk. Na haar verblijf in Las Vegas en in Engeland weet ze zeker dat ze een internationale carrière wel ziet zitten.

Weg uit haar geboorteplaats

In 2007 slaagde ze voor haar master en ging ze werken bij Scottisch and Newcastle. Dit is een producent van alcoholische dranken, waarbij ze ook veel kon reizen. Het was namelijk zo dat ze binnen twee jaar tijd, op wel vier verschillende locaties aan de bak kon. Niet alleen in Engeland, maar ze reisde voor deze werkgever zelfs af naar Afrika.

Toen het bedrijf over werd genomen door Heineken kreeg ze de functie van brand manager. Zo was ze mede verantwoordelijk voor de promotie rondom het Wereld Kampioenschap voetbal in 2010. In deze periode leert Sophia een Nederlandse man kennen, waarbij ze besluit te blijven. Zo kwam ze in Nederland te wonen, waar ze voor Heineken aan de slag kon als brand manager voor Jillz.

In het jaar 2013 krijgt ze een promotie aangeboden tot brand manager bij Vrumona. Op basis van haar goede werk is zij verkozen tot Topvrouw van het jaar 2014.