Ruud Hendriks

Ruud Hendriks heeft een uiteenlopende carrière doorlopen. Het begon, net zoals bij iedereen, bij zijn geboorte. Deze vond plaats op 8 april 1959 te Amsterdam.

Ruud Hendriks, waar het allemaal begon

Ruud begon met het behalen van zijn havo-diploma. Hierop volgde een studie Journalistiek die hij nooit succesvol heeft afgerond. Wel heeft Ruud Hendriks hier een baan door gekregen. En niet zomaar een, hij kon namelijk meteen aan de slag bij NOS Studio Sport als redacteur. Hier heeft hij acht jaar van zijn leven gewerkt, om daarna over te stappen naar Veronica in 1980. Hij ging aan de slag als presentator op de Nederlandse televisie voor het programma Info.

Hij werkte vanaf 1984 vier jaar bij de AVRO, maar keerde daarna weer terug naar Veronica. Hij kwam terug om een andere functie te vervullen dan voorheen. Hij hield zich nu namelijk bezig met het schrijven van een businessplan voor een televisie station in Luxemburg.

Tegenslag leidde tot succes

Hoewel Ruud zijn businessplan niet werd doorgevoerd, legde hij wel de basis voor het huidige RTL. Dit begon met RTL 4, dat vroeger bekend stond als RTL-Veronique. Hij was dus een van de oprichters van RTL, maar na de maak van RTL 5 besloot hij het bedrijf te verlaten.

Zijn carrière vervolgde hij bij de radio. Zo kocht hij Radio Nationaal op, maar dit eindigde in een fiasco. Hij gaf echter niet op in de radiowereld en na vele investeringen, kwam hij terecht bij BNR Nieuwsradio. Hier heeft hij sinds 2011 zijn eigen programma Zaken doen met Ruud Hendriks. Naast zijn radio programma is hij ook nog bezig als ondernemer. Hij richtte gezamenlijk het bedrijf Startupbootcamp Amsterdam op. Hij helpt startende ondernemers bij zaken als de geldvoorziening, het online ondernemen, het verzorgen van een werkruimte en andere zaken die komen kijken bij het opstarten van een onderneming. Ten slotte deelt Ruud zijn kennis door middel van lezingen op congressen.