Richard Van Hooijdonk – Trendwatcher en Speaker

Bent u op zoek naar een enthousiaste en energiek speaker met passie voor futurologie en de nieuwste technologieën? Dan bent u op zoek naar Richard Van Hooijdonk! Deze trendwatcher en futuroloog met specialismen in Zorg, Agri-sector en Leisure, Finance, Overheid, Bouw, Logistics en HRM is een doorgewinterde keynotespeaker die uw evenement nóg spectaculairder maakt dan het al was. Richard van Hooijdonk, bekend van TV en radio, wordt geroemd om zijn enthousiaste vorm van presenteren. Lees meer op zijn website.

Opleiding

In zijn jeugd studeerde aan zowel MEAO, als HEAO in Amsterdam. Hierna is hij gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht waar hij ook zijn diploma heeft behaald. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij al een passie voor nieuwe technologieën en futuristische manieren van leven, werken en ondernemen.

Carrière Richard Van Hooijdonk

Na zijn studie is Richard Van Hooijdonk zijn carrière begonnen bij het internationale reclamebureau JWT. Na deze baan heeft hij nog verschillende marketing- en managementfuncties bekleed bij onder andere SNS, OHRA en Delta Lloyd. Ook is Richard van Hooijdonk als ondernemer actief geweest in de marketing- en communicatiebranche.

Futurologie & Trendwatching

Maar zijn passie voor nieuwe technologieën en trends op het gebied van futurologie bleef groeien. Hierdoor besloot hij om in 2014 zich hier meer in te verdiepen en groeide uiteindelijk uit tot één van de toonaangevende namen binnen deze branche. Richard van Hooijdonk geeft presentaties over ‘de wereld van morgen’ en doet veel onderzoek. Hier baseert hij dan ook weer zijn voorspellingen op.

Inmiddels bestaat zijn internationale team van specialisten uit zo’n 30 man. Gezamenlijk voeren zij dagelijks onderzoek naar allerlei trends. Hun onderzoeksgebied? Robotisering en automatisering (zoals zelfrijdend vervoer), maar ook Internet of Things en Neuro / Bio / Nanotech zijn gebieden waar zij altijd op zoek naar de antwoorden van de toekomst. Verder verdiept Richard Van Hooijdonk en zijn team zich ook in Blockchain, 3D- én 4D Printing en Augmented Reality en Virtual Reality.

In de media

Hij is bekend van zijn enthousiaste lezingen tijdens beurzen en congressen. Maar wist je dat Richard Van Hooijdonk ook vaak te zien is in tv-programma’s? Van Hooijdonk is een graag geziene gast bij programma’s van RTL (Boulevard, Late Night), maar ook bij SBS (Shownieuws). Ook heeft hij zijn eigen radioprogramma ‘Mindshift’ bij BNR gehad.

Richard Van Hooijdonk: Als Speaker op jouw event.

Heineken, IBM, Google, Booking.com, RTL, NIKE, Interpol, al deze bedrijven hebben 1 ding gemeen: Richard Van Hooijdonk was als speaker actief op één van hun events. Van Hooijdonk doet veel en zeer uitgebreid onderzoek en weet hier op een enthousiaste manier over te spreken. Daarom zijn het ook veel grote namen die hem graag uitnodigen om een evenement nóg spectaculairder te maken.

Overig

Richard Van Hooijdonk is groot voorstander van gezond leven: veel sporten en juiste voeding staan bij hem centraal. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor meditatie. Mindfullness en meditatie past hij dagelijks toe in zijn leven. Verder is Richard Van Hooijdonk fervent Twitteraar. Zijn motto is “samen de wereld een stukje mooier maken”.