Pieter Zwart

Pieter Zwart startte zijn loopbaan met een bijpassende studie. In het jaar 1996 begon hij met de studie Bedrijfskunde in Rotterdam. Dit deed hij bij de Rotterdam School of Management. Dit maakt onderdeel uit van de wel bekende Erasmus Universiteit van Rotterdam. Vier jaar later studeerde hij hier af.

Pieter Zwart begon tijdens zijn studie al met ondernemen

Pieter was bezig met zijn een na laatste jaar toen hij begon met het oprichten van de website mp3man.nl. Dit deed hij met zijn partners Paul de Jong en Bart Kuijpers in het jaar 1999. Dit is het begin geweest van een grote verzameling van websites die vallen onder het beheer van Pieter en consorten. Dit zijn momenteel namelijk meer dan 300 websites. mp3man.nl is de voorganger geweest van het huidige Coolblue.

Coolblue CEO

Pieter is zoals gezegd verder gegaan onder de naam coolblue. Hieronder vallen meer dan 300 andere webwinkels. Daarnaast zijn ze ook in het bezit van 5 fysieke winkels. Het bedrijf begon met de verkoop van elektronische producten voor de consument. Denk aan elektronica als televisies, laptops etc. Maar het assortiment is flink uitgegroeid. Zo verkopen ze nu bijvoorbeeld ook sportkleding, huishoudartikelen en allerlei andere woonaccessoires.

Pieter vind het helemaal niet raar dat zijn bedrijf het zo goed doet en hij weet ook precies waarom het bedrijf zo goed draait. Hij en zijn mede ondernemers hebben zich altijd gefocust op de tevredenheid van de klant. En dit heeft geleid tot het succes dat ze vandaag de dag hebben.

Coolblue heeft altijd goed geluisterd naar de klant en past voortdurend zijn beleid aan. Wat ze momenteel hebben is een extra service in de vorm van video-instructies. Via Youtube kan Coolblue instructies geven over de aangeschafte producten door de klanten.

Het advies van Pieter luidt: Wees streng in je personeelsbeleid. Selecteer altijd iemand die meer weet over een bepaald onderwerp dan dat jijzelf doet.