Pieter J.Th. Elbers

Pieter J.Th. Elbers werd geboren in 1970 in het plaatje Schiedam. Op het moment is Pieter getrouwd en heeft hij drie kinderen. Hij houd zijn conditie op pijl door te hardlopen.

Pieter J.Th. Elbers loopbaan

Allereerst begon Pieter met de studie Logistiek Management. Dit deed hij in Venlo aan de Vervoersacademie. Zijn vervolg opleiding deed hij in de hoofdstad. Hij behaalde hier zijn master in Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Hier eindigde de studieperiode van Pieter nog niet. Hij besloot verder te studeren in het buitenland. Dit deed hij door verschillende programma’s te volgen in Beijing en New York. In New York ging hij naar Columbia University en in Beijing ging hij naar Tsinghua University.

Start bij KLM

De eerste functie die Pieter bekleedde was de functie van Supervisor Vliegtuigbelading op Schiphol. Hier bleef het echter niet bij. In de hierop volgende zes jaar was hij ook nog werkzaam als Sales Manager in landen als Griekenland, Japan en Italië. Pieter kwam daarna terug in Nederland en kreeg een volgende functie om te gaan vervullen. Hij werd aangesteld als Senior Vice President van Network & Alliances.

In 2011 begon Pieter J.Th. Elbers als Chief Operating Officer bij KLM. Hij werd hiermee verantwoordelijk voor een bedrijf dat een omzet had van 10 miljard per jaar. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het aansturen van meer dan 33.000 man aan personeel. Zijn core business was het versterken van de concurrentie positie van de vliegtuigmaatschappij. KLM wil zichzelf graag laten zien als een innovatieve en klantgerichte organisatie. Pieters was de aangewezen persoon om dit beeld in stand te houden en ook te versterken.

Ook onderhoud Pieter het contact dat de onderneming heeft met haar relaties en overige belangenorganisaties. Via zijn belangrijk functie is hij ook in een paar andere functies gerold. Zo is hij lid van een Executive Committee bij KLM.