Pieter Heerema

Pieter Heerema

Pieter Heerema is in 1951 geboren als de derde zoon van zijn ouders. Zijn gezin bestond uit een totaal van vijf zoons. Pieter is simpel gezegd een succesvol man geworden. Hij begon aan een Business studie in Delft. Toen hij deze had afgerond stond het werk al voor hem klaar. Zijn vader had namelijk een eigen bedrijf en Pieter kon dit bedrijf over nemen toen hij klaar was met zijn studie.

Pieter Heerema loopbaan

Na de overname van het bedrijf van zijn vader, is Pieter terecht gekomen in de Quote 500. Maar wat heeft hier nu precies toe geleid?

Het begon dus allemaal bij het bedrijf van zijn vader. Toen Pieter Schelte Heerema, de vader van Pieter, Nederland verliet na de oorlog kwam hij terecht in Venezuela. Hier start hij een eigen onderneming dat zich richt op de bouw van olieplatformen in de offshore markt. Hij had namelijk een betonsoort gevonden dat bestand was tegen water. Dit kon hij vervolgens gebruiken bij allerlei offshore projecten.

Toen hij ongeveer tien jaar later terugkeerde naar Nederland wist hij zijn bedrijf te vergroten. Dit deed hij met succes en in 1991 kon zijn zoon het bedrijf overnemen. Pieter had zoals gezegd meer broers. Hierdoor ontstond een strijd om het bedrijf.

Pieters aandeel

Pieter Heerema heeft er vervolgens voor gezorgd dat het bedrijf door kon groeien. Offshore onderneming Heerema heeft op dit moment 2100 werknemers in dienst en heeft vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro gedraaid. Ze houden zich nog steeds bezig met offshore projecten. Zo leggen ze leidingen aan op de bodem van de oceaan. Deze zijn ervoor bedoeld om olie en gas te vervoeren. Pieter heeft ervoor gezorgd dat er een splitsing in het bedrijf is, wat betreft de werkzaamheden. Aan de ene kant zorgt Marine Contractors ervoor dat platformen in de zee worden aangelegd. Aan de andere kant staat de Fabrication Group die de bouw van installaties verzorgd die worden gebruikt op de zojuist genoemde platformen.