La,Place

La Place natuurlijk vers gemaakt eten

La Place B.V. is opgericht in 1987. Het bedrijf werd gecontroleerd door het moederbedrijf V&D. Het eerste filiaal opende in Utrecht waar ze in eerste instantie de focus legde op het verkopen van Franse broodjes. Maar door de sterke concurrentie besloten ze al snel over te stappen op focassia, een Italiaans plat stuk brood. Toen ze daarnaast verse sinaasappelsap gingen verkopen, hadden mensen weinig vertrouwen in de versheid van de producten. Zo is dan ook het concept ontstaan, waarbij ze eten bereiden in het zich van de klant.

La Place groot succes

De eettent kreeg steeds meer bezoekers en in 2007 besloten ze zelfs naar het buitenland te gaan. In België opende zij een filiaal en in 2010 opende zij een tweede filiaal in België. In 2013 moest Duitsland er ook aan geloven. Hier werden namelijk ook twee vestigingen geopend. Het jaar hierop koos La Place er ook voor om een filiaal te openen in New York en in Bali.

Ondanks het succes van La Place, dreigde het bedrijf ten onder te gaan. Met moederbedrijf V&D ging het namelijk slecht en in 2015 werd het bedrijf failliet verklaard. Hiermee was La Place ook heel even failliet. Maar gelukkig voor het bedrijf besloot Jumbo om een groot deel van La Place over te nemen. Hierdoor ging V&D dus alsnog ten onder, maar de eettent maakte een doorstart.

Jumbo betaalde in 2016 48 miljoen voor 61 vestigingen, het hoofdkantoor en de merknaam. Voordat V&D failliet ging waren er meer dan 250 vestigingen.

Het recept

Het bedrijf heeft altijd duurzaamheid nagestreefd door verse en biologische producten te serveren. Zelfs de koffie restanten worden hergebruikt. Niet direct in het eten, maar voor het telen van oesterzwammen. De eettent is in de vorm van een buffet. Hierbij kan je zelf rondlopen en je bord vullen met eten. En vervolgens kan er worden afgerekend aan de kassa.

META: Lees hier over de eetgelegenheid La Place. Ooit maakte het bedrijf onderdeel uit van de V&D, nu is het in het bezit van Jumbo.