Catawiki,logo

Catawiki verzameling veilingwebsite

Catawiki werd opgericht in het jaar 2008 door de ondernemers Rene Schoenmakers en Marco Jansen. De website was van origine bedoeld voor verzamelaars. Op de website konden zij namelijk hun verzameling bijhouden door middel van een catalogus. Hier konden vervolgens verzamel objecten aan toe worden gevoegd.

Catawiki voor verzamelaars

Zoals gezegd werd het bedrijf opgericht voor verzamelaars. Catawiki richtte zich voornamelijk op postzegel verzamelingen en stripboek verzamelingen. Nu zijn hier ook allerlei andere verzamelobjecten aan toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan horloges, sieraden, kunst en oldtimers.

Vanaf het jaar 2011 begon Catawiki veilingen op te zetten voor verzamelobjecten. Ze maakten het hiermee mogelijk om voor een leuke prijs een mooi verzamelstuk aan te schaffen. Hierbij levert het bedrijf een betrouwbare dienst in de vorm van een veiling en bieden ze een betrouwbaar product aan. Veel mensen vonden dit een uitstekend idee. Dit bleek maar uit de grote getallen aan mensen die maandelijks een kijkje nemen op de website. Dit waren er afgelopen maand zo een 14 miljoen in één maand tijd. Daarnaast zijn zij het bedrijf van 2016 dat de grootste groei heeft gerealiseerd. Dit was een groei van 3676 procent.

Doorgeven van de leiding

In 2016 is de leiding over gegeven aan Ilse Kamps. De twee oprichters hebben hiermee afstand genomen van hun leidinggevende functie binnen het bedrijf. Nu het bedrijf zo groot is geworden, hebben de oprichters besloten hun rol neer te leggen. Door Ilse Kamps aan te stellen als leidinggevende, hebben ze een persoon naar voren geschoven met veel ervaring. Zij is in staat om grote getallen aan mensen aan te sturen. Daarnaast zou ze internationaal erg sterk zijn. Dit is nodig, want het bedrijf is onderhand actief in 14 verschillende landen.

Overzicht

Het bedrijf heeft maandelijks te maken met 300 veilingen die worden verzorgd op de website. De website wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal investeerders. Zo hebben Accel Partners, Lead Edge Capital en Project A Ventures in het bedrijf geïnvesteerd.