Boolcom

Bol.com de Duitse online webwinkel

Bol.com werd in 1999 opgericht door een Duits media bedrijf genaamd Bertelsmann AG. Dit bedrijf is een groot media concern dat zich bezig houd met alle vormen van media. Ze doen dit onder verschillende namen. Voor de radio en televisie hebben ze het bedrijf RTL Group opgericht. Voor het uitgeven van boeken is het bedrijf Random House gestart. Daarnaast hebben ze nog een aantal andere bedrijven. In het jaar 2015 hebben ze een omzet van meer dan 15 miljard euro gerealiseerd.

Bol.com werd gestart

Het bedrijf richtte zich niet alleen op de Nederlandse, maar ook op de Belgische markt. In het jaar 2012 werd Bol.com overgenomen door het Nederlandse bedrijf Ahold. Vervolgens gebeurde er weer iets bijzonders in het jaar 2016. Toen fuseerde namelijk Ahold met het Belgische Delhaize. Dit maakte Bol.com dus ook onderdeel van het huidige Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Voordat Bol.com in handen kwam van het Nederlandse bedrijf dat ook Albert Heijn en Etos in handen heeft, was het ook nog een tijdje in bezit van Cyrte Investments. Dit bedrijf was op zijn beurt weer onderdeel van Delta Lloyd. Zij waren eigenaar van Bol.com in de periode tussen 2009 en 2012. De omzet kreeg in deze periode een flinke boost, namelijk een boost van 137 miljoen euro. Hier kwam nog een boost bovenop nadat Ahold het bedrijf overnam voor een bedrag van 350 miljoen euro. De omzet steeg met 275 miljoen euro.

In de markt

Bol.com is momenteel de grootste retailer op de markt in Nederland. Ze verkopen miljoenen producten die ze binnen een dag kunnen leveren. In de laatste jaren hebben ze daar met Coolblue een geduchte concurrent bij gekregen. Ook het Amerikaanse Amazon heeft laten weten zich te gaan mengen in de concurrentie strijd. Maar bol.com zal zeker nog enige tijd de grootste blijven.

Het bedrijf heeft meerdere keren een award gewonnen. In Nederland hebben ze namelijk al meerdere keren de prijs voor beste webshop gekregen. Deze prijs kregen ze in 2014 ook in België.